Målarnas byggställningar

Kan användas flexibelt inomhus och utomhus

Det finns ett stort urval av olika typer av ställningar, inklusive målarensställning. Men vad är exakt målarens ställning? Kan jag också använda en målningsställning i trapphuset? Målare ställning hyras eller köpas? Vi klargör.

Så kallade målarramar används särskilt för målning och tapetsering inomhus och utomhus. Vi skiljer mellan två typer av målningsramar. Det finns en fast byggnadsställning för målare, en slags fasad byggnadsställning eller en vanlig byggnadsställning och sedan finns det en flexibel, mobil byggnadsställning eller rullställning. Det rullande ställningen heter så, eftersom det, som namnet antyder, har hjul som gör det lätt att flytta ställningen till önskad plats utan att behöva demontera den. Alla måste bestämma vilken målningsram som är lämplig för individen.

Vad menar jag med en bred klass?

Breddsklassen W betyder bredden på byggnadsstäckning inklusive tjockleken på träskivan upp till maximalt 31 millimeter.

Säker och flexibel målningsram i trapphuset

Arbetet i trapphus är ofta särskilt svårt. Branta trappuppgångar och väggar och tak som är för höga underlättar inte exakt arbetet. Men säkerheten kommer först. Du bör undvika olyckor som fallande risker från början. Det arbete på stegar ger dig väldigt lite stabilitet i området för trappan. Målare i Göteborg föredrog att kompensera och att arbeta bekvämt och utan hinder, därför så väljer de flesta att arbeta med byggställningar.

Kraven på respektive ställning beror alltid på trapptypen och trappstorleken. Till exempel upprättas mycket mer komplexa byggnadsställningar i bostadskomplex med flera våningar än för den lilla trappan hemma. Vår specialistpersonal hjälper dig gärna i detalj.

Hyr eller köper målarna sina ställningar

Ämnet köp eller hyra diskuteras ofta. Men hur du bestämmer dig här är helt upp till dig. Om du behöver byggnadsställningen på lång sikt rekommenderas att du köper rullningsställningen. Men om du bara behöver målarställningen för en kort tid, hyr det istället.