Köpa eller hyra byggställning

Skapa en checklista för att bygga ett hus – på detta sätt undviker du misstag!

Så att du inte glömmer någonting under byggfasen rekommenderar vi att du skapar en checklista redan i 0början. Det är bäst att gå steg för steg och ta reda på byggföretaget vad som behöver göras på plats. Du kan vanligtvis få denna information direkt från arkitekten eller byggföretaget. Beroende på företaget görs mer eller mindre arbete åt dig.

Husbyggare vet i synnerhet problemet med frågan – köpa ställningar eller hyra ställningar? Eftersom att bygga eller renovera ett hem är ganska dyrt och är stressande för många byggare, sparas ställningen ofta eller ställningen som krävs är helt glömd. Ofta har grannen en i garaget som du kan låna, men det är där problemen kommer ifrån. Det passar inte och det finns ett antal ställningsdelar som saknas för att korrekt och säkert ställa in ställningen att kunna. Då frågar du den lokala byggnadsställaren, men han har inget gratis de kommande tre månaderna – så bygget är försenad. Av denna anledning är det viktigt att utarbeta och följa huslistan.

Är det värt att köpa byggställningar eller vill du hellre hyra ställningar?

Beroende på hur länge du behöver ställningen, beräknas det om du köper en byggnadsställning eller så borde du hyra. Beroende på region eller delstat är hyreskostnaderna cirka 50 – 130 kronor/ m². Låt oss ta hyran med 800 kronor – så att bygga en byggnadsställning med cirka 110 m² kostar 9000 kr. Men det är inte allt eftersom säkerhetsnätet kostar extra osv. Låt oss säga med allt extra, din hyrasställning kostar cirka 10 000 kronor i fyra veckor. Det finns dock ofta förseningar, särskilt när det gäller nya byggnader eller renoveringar. Material levererades för sent eller så kunde du helt enkelt inte avsluta och semestern är nu över, så livslängden förlängs. Förlängningen av livslängden är vanligtvis 11% av det totala priset per vecka. Som ni ser ökar byggnadsställningskostnaderna snabbt.

Vi rekommenderar att du köper en byggnadsställning eftersom du är flexibel. Du är inte under press för att bli redo snabbt, du kan lämna ställningen så länge du vill och du har ingen månadsavgift som hyran. Dessutom kan du sälja din byggnadsställning nästan utan förlust efter avslutat projekt. Köp dina byggställningar av oss i Göteborg.