Hur bygger man en mobil byggnadsställning?

Bygg en mobil byggnadsställning; är detta ett enkelt eller svårt jobb? De yrkesverksamma som har arbetat med byggnadsställningar i flera år vet exakt hur det ska göras. De senaste åren har nya byggregler tillämpats, vilket har resulterat i en förändring av den gamla arbetsmetoden. Dessa regler fastställs för mobila byggnadsställningar, men är du medveten vilka dessa regler är?

Vad är en rullande byggnadsställning?

Den mobila byggnadsställningen är en byggnadsställning i aluminium som under årens lopp har utvecklats till en byggnadsställning där du kan arbeta säkert. Eftersom alla delar kan monteras separat kan du bygga produkten som du vill. Till exempel, på ett jobb måste du arbeta i en höjd av sex meter och på ett annat jobb på en höjd av åtta meter. Ställningshjulen är fästa i botten så att ställningen runt arbetet enkelt kan flyttas. Alla delar som ställningsförsäljare erbjuder är praktiskt taget väsentliga. Du behöver till exempel konstruktionsramar, plattformar och hängslen för att garantera stabilitet. En tåbrädesats är dock lika viktig för att förhindra material och verktyg från att falla.

Varför köpa en mobil ställning?

En rullande byggnadsställning är en kostsam investering, men vilka är de främsta anledningarna till att köpa den ändå?

  • Byggnadsställningar är säkrare än en stege;
  • Produkten består av olika delar som du själv kan välja;
  • Alla delar är gjorda av högkvalitativt aluminium;
  • Lätt och kompakt att transportera;
  • Du har fallskydd tack vare ledstängerna runt dig.

Mobilt ställningsräcke: ny standard / undvik böter

Den mobila ställningens främre räcke. Ledstängerna ger ett allroundskydd mot fallrisk. Du placerar först räcken som det var och går sedan in på plattformen genom luckan. Dessa regler har tagits fram för att förhindra olyckor med mobila byggställningar och gäller under uppförande, demontering och åtkomst till byggställningen. Undvik böter och gå till den här nya byggmetoden, särskilt om du har anställda. Fördelarna med en överblick:

  • Den mobila ställningen är stabilare och säkrare;
  • Chansen för felaktig uppbyggnad är betydligt mindre;
  • Mindre delar krävs;
  • Säker konstruktion och demontering;

Behöver du hjälp med byggställning i Göteborg? Vi hjälper dig att hitta rätt byggställning och sen levererar vi den snabbt till dig så ditt projekt kan börja.