Byggställningar: arbeta säkert

Den byggnadsställningar är förvisso en viktig komponent som används i nästan alla konstruktioner i världen att stödja arbetstagare och ge nödvändig tillgång till byggprojekt. Oavsett om du bygger en skyskrapa eller byggnad i flera våningar utan rätt form av byggnadsställningar, kommer det att vara svårt för dig och dina designers att arbeta effektivt. Det finns många olika typer av byggnadsställningar, t.ex. fasadbyggställningar, målarbyggställningar, arbetarbyggställningar, rullandebyggställningar eller mobilabyggställningar, byggställningar av stål eller aluminium, etc.

Anledningen till att ställningen har funnits så länge är uppenbar. Det mest efterfrågade och mest använda elementet på en byggarbetsplats är och är fortfarande ställningen. Det rekommenderas dock starkt att använda en stark, robust och högkvalitativ ställning. Byggnadsställningar av hög kvalitet ger en längre livslängd med hög bärförmåga, vilket är det enda sättet att säkerställa säkert arbete på byggplatsen.

Ställa in en byggnadsställning

En av de viktigaste grunderna är placeringen av byggnadsställningar för projektet. Tack vare den korrekta installationen av byggnadsställningen och dess olika ställningskomponenter kan de anställda arbeta effektivt. Först beslutas vilken typ av ställning som behövs. Det betyder att jag behöver en stålram eller aluminiumram? Om du bygger långt upp, dvs över 25 m, behöver du en stålram. Du kan kompensera för allt nedan med en aluminiumställning.
De högra ställningsgolven är viktiga för att arbeta på en byggnadsställning. Du måste skilja på vilka arbetsmaterial, byggmaterial etc. du vill arbeta med byggnadsställningar. Till exempel om du bara vill måla om fasaden räcker det med robusta golv. Den inre stigningen uppåt kan sedan ske via stegarna i ingångarna eller med ett trapptorn. En annan stor fördel med att använda pålitliga ställningar är den lättillgängliga platsen som är svåra att komma åt.

Säkerhetsutrustningen

Användningen av kvalitetsställningar på byggplatsen garanterar hög säkerhet. En långvarig ställning minskar risken för fall och skador på ställningar och eventuellt förbipasserande.
Dessutom bör byggnadsäkerheten vara en prioritet på varje byggarbetsplats, eftersom det erbjuder säkerhet för arbetare som arbetar i stora höjder. Av detta skäl är byggnadsställningar av hög kvalitet en ojämförbar del av byggprocessen.

Naturligtvis, sedan februari 2020 måste det observeras att under byggnadsställningen, överst fortfarande osäkra ställningsskikt, för transport av ställningsdelar, vid kontinuerlig flyktning, måste åtminstone en sidoskydd eller monteringssäkerhetsräcke användas och innan den vertikala handtransporten av ställningskomponenter måste göras i det respektive ställningssektion i ställningsfältet åtminstone ett tvådelat sidoskydd, såvida inte strukturella förhållanden är sådana. Balkonger, orienteringar eller speciella ställningar som är antingen hängande eller rumsställning tillåter inte detta mått på fallskydd.

Byggnadsställningstillverkarna har tillhandahållit olika lösningar för detta. Från teleskopelement till så kallade monteringsplattor med ett slags dubbelt räcke av aluminium från oss i Göteborg, detta erbjuder fördelen att du omedelbart har två-delar sidoskydd.
Kontakta oss för bästa byggställningarna i Göteborg!