Begagnade byggställningar

Användning och köp av begagnad byggnadsställning: vad du bör du känna till?

Det finns nu många ställningsföretag på den svenska marknaden som översvämmar dem med olika erbjudanden om ställningar. Detta gör det omöjligt för lekmannen att hitta rätt erbjudanden. Vi visar vad du bör vara uppmärksam på i de olika erbjudandena och hur du kan hitta rätt använda byggnadsställningar för ditt byggprojekt.

Vad måste jag vara uppmärksam på i erbjudandena?

Vid första anblicken verkar vissa använda byggnadsställningspaket lukrativa och billiga. Men var försiktig här! För att erbjudandet ska bli billigare utelämnas ofta ställningar, men dessa är nödvändiga för byggandet av en byggnadsställning. Riktigt mot mottot ”mycket kvadratmeter för lite pengar” annonseras här men vad innehåller det här ställningen egentligen? Vilka extra kostnader finns det? Hur mycket kostar delar av byggnadsställningar som jag fortfarande behöver efteråt? Det är viktigt att notera prisöppenheten här. Jämför därför aldrig kvadratmeter och pris, men vad innehåller dessa kvadratmeter för det här priset.

Först ska du informeras i erbjudandet om vilken tillverkare av byggnadsställningar det är. Se till att de använda byggnadsställningarna som erbjuds också har ett byggnadsinspektörsgodkännande. Vi som ett av Göteborgs och Sveriges bästa företag inom byggställningar hjälper dig gärna att hitta rätt ställning för dig.

Begagnade byggnadsställningar – förbannelse eller välsignelse?

För att till exempel bygga byggnadsställningar enligt föreskrifter behöver du vanligtvis fler ställningsdelar. Det som är viktigt här är det tredelade sidoskyddet som består av tåskivor, räcken och dubbla räcken eller främre räcken. Stort ämne ” fallskydd under byggnadsställningar ”, så du behöver till exempel ett monteringssäkringsräcke. Som ni ser finns det också mycket ställningsmaterial och så kan hundra kvadratmeter begagnat byggnadsställning snabbt kosta 35 000 kronor eller mer i stället för 25 000 kronor.

Verkligen använda byggnadsställningar?

Beroende på prissegment och / eller byggnadsställare, används ofta byggnadsställningar eller mycket smutsigt. Begagnade och slitna ställningsgolv med en silketryckplatta bör i allmänhet kontrolleras före varje användning – om de inte längre är i ordning och utgör en fara för den som arbetar med dem, bör de återställas eller repareras.

Vi som företag inom branschen måste ta itu med detta problem varje dag eftersom vi köper begagnade byggnadsställningar, så vi erbjuder våra kunder ett val av återställda byggnadsställningar. Våra använda ställningar kontrolleras för säkerhet av oss om det behövs repareras eller bytas ut. Dessutom sorterar vi alltid våra begagnade ställningar efter tillverkare, så du har inga problem med blandbarheten när du köper.